framtid Trendspaning

Spana in i framtiden, sista delen

Vilka omvärldsförändringar påverkar besöksnäringen i södra Sverige mot år 2025?
I samarbetet med BI Syd är nu de fem framtidsspaningarna för 2018 framtagna. Vi är framme vid den femte och sista spaningen som handlar om våra förväntningar som kommer med allt fler valmöjligheter.

Kvalitetsbegreppet blir allt mer mångfacetterat.

I en era med fler valmöjligheter än någonsin höjs förväntningarna på produkterna som erbjuds.

Bedömningen av vad som är en kvalitetsprodukt definieras av ens förväntningar utifrån vad man tidigare upplevt. I takt med att allt fler blir beresta höjs också förväntningarna på upplevelser och produkter och man skyggar inte för att berätta vad man tycker!
Det har på senare år skett ett skifte. Användargenererade omdömen i form av betyg och kommentarer tar allt större plats i vår bedömning av en tjänst eller produkt och finns på de allra flesta bokningssajter. Det finns även en uppsjö av kvalitetsmärkningar som ens produkt kan erhålla som ska signalera en viss standard. Stjärnrankning av boenden är till exempel nu bara en av flera måttstockar för att bedöma kvalitet och allt fler anger istället att boendets geografiska läge och omdömen från tidigare kunder väger tyngst i bedömningen.
Branschen är enig om att framtidens besökare kommer att ställa högre krav på att produkter ska vara unika och skräddarsydda. Det finns inget självklart svar på hur man ska gå tillväga för att möta detta behov och vilken kvalitetsstämpel som är viktigast för just din produkt men klart är att det blir allt viktigare att lära känna sin kund.

Utvalda spaningar

 

Tankeväckande frågor

– Hur mycket påverkar egentligen ett negativt omdöme din verksamhet?
– Vad kommer kunden att bedöma din produkt på år 2025?
– Behöver man ha några märkningar eller certifieringar för att hävda sig bland konkurrenterna eller          räcker det med en fantastisk produkt?

One comment

  • Hello, guest
  • […] Kvalitetsbegreppet blir allt mer mångfacetterat. I en tid med fler valmöjligheter än någonsin höjs förväntningarna på produkterna som erbjuds. Bedömningen av vad som är en kvalitetsprodukt definieras av ens förväntningar utifrån vad man tidigare upplevt och man skyggar inte för att berätta vad man tycker! Läs hela inlägget här […]