Nu börjar nedräkningen!

På måndag inleds Musikhjälpen som sänds direkt från Stortorget i Lund. Här följer information från Arrangemangsenheten på Lunds kommun.

Musikhjälpen på Stortorget i Lund inleds på måndag kväll den 10 december och pågår till kvällen den 16 december. Under den här perioden blir det 144 timmars direktsändning med alltifrån frukostspelningar till lunchkonserter och korta kvällsgig. Förutom artister och engagerade privatpersoner, väntas också ett stort flöde av människor röra sig i Lund under den här tiden. Gå gärna in titta på programmet för att hitta din favorit.

Kommunen kommer under veckan att ha en mötesplats för ungdomar där värme, aktiviteter och roligt häng är i fokus. Lokalen är Stortorget 8, i gamla Cubus-butiken och öppettiderna kommer att vara mellan 12-22.

Vid vissa tillfällen tror vi att det kan komma extra mycket folk till stan. Det kan till exempel handla om invigningskvällen nu på måndag 10 december, klubbkväll på fredagen 14 december och avslutningskvällen på söndagen 16 december, samt vissa andra artistframträdanden under veckan. Grundläget är att trafiken och framkomligheten ska fungera som vanligt, men dialog med Skånetrafiken finns ifall busslinjer förbi Stortorget tillfälligt behöver stängas av. Sådana beslut kommer vid behov att fattas på plats. Det finns en trygghetsplan upprättad mellan arrangör, polis och kommun. Stortorget kommer vara bevakat av vakter dygnet runt. Under arrangemangsveckan kommer vi att lägga upp viktig information via vår Facebooksida – följ oss gärna här.

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att det kommer bli mycket musik, ibland kommer det att vara trångt, kanske kommer det till och med att störa en del. Men, ni som har butiker nära Stortorget kommer också att sitta på första parkett till rikets mest kärleksfyllda insamlingsprojekt. Vi ber i förhand om ursäkt för eventuell olägenhet och hoppas samtidigt på förståelse för en viktig sak.

Har ni frågor eller funderingar hör gärna av er till arrangemang@lund.se. Vill ni läsa mer om Musikhjälpen, se www.musikhjalpen.se.

Gå vidare till vanliga frågor och svar >>

There are no comments yet

  • Hello, guest